Cradle

Necu nista, hocu sve ...

15.08.2006.

o prvoj ljubavi

i dan danas se sjetim nas dvoje. davno je to bilo. imali smo samo 17 godina.
bili su to prvi leptirici u stomaku, prvi momak kojeg sam zaista voljela i prvi kojeg sam dovela kuci da ga upoznam sa starcima, prva prava ljubav.
iako smo bili tako mladi, osjecala sam se kao da sam velika, da znam sve u zivotu.
nismo zivjeli u istom gradu, pa ni u istoj drzavi, zbog toga se nismo tako cesto ni vidjali, sarajevo je bilo to u kojem smo provodili najvise vremena zajedno.
u to vrijeme sam ja zivjela s roditeljima i mama mi je dozvolila da moze doci kod nas na sedmicu dana, bila sam najsretnija na svijetu. roditelji su mu krenuli u sarajevo, pa su njega usputdovezli u nas gradic, gdje smo tada zivjeli. rekao je da dolaze oko 4 h ujutro. citavu noc nisam spavala, osjecala sam takvo ushicenje kao nikad do tada, treperila sam sva od srece. kad sam cula zvuk automobila ispred zgrade, skocila sam iz kreveta i brzo postrojila roditelje jer dolazi zaboga- ON. dizite se !!!!! bilo je to tada za mene najposebnijih 7 dana u mom zivotu, cekao me kuci svaki dan dok sam ja bila u skoli, nekad sam znala i bjezati poslije prvog ili drugog casa, da bi sto vise vremena provela s njim.
bez obzira sto vise nismo zajedno i sto je to davno bilo ali uvijek mi je ostao u lijepom sjecanju. jos uvijek cuvam njegove slike kao i pisma, kojih nema bas mali broj, mada ih i rijetko citam.
ne kopam tako cesto po proslosti mada je se rado sjecam !

eXTReMe Tracker