Cradle

Necu nista, hocu sve ...

25.08.2006.

samo jos jedan dan u nizu ...

jutros me probudise zrake sunca koje su prolazile kroz spustene roletne. kontam se, finog li dana i vec zamislim sve u glavi kako cu ustati i obaviti sve sto trebam.
cula sam sinoc na vjestima da se sprema kisa ali za to nisam htjela ni da znam, htjela sam to da potisnem iz misli, samo da ne bih morala oblaciti majicu dugih rukava i pantole jer mrzim pantole, ne nosim ih ni zimi ! imam jedne crne i one su mi previse.
jednostavno nisam htjela da mi lose vrijeme pokvari planove. izasla sam iz kuce u majici bez rukava, suknji i sandalama. odem da prijavim neke ispite za sebe kao i za neku raju s faxa koja trenutno nisu tu. na izlasku iz fakulteta vidim pocela je kisa pa odem s prijateljicom u obliznju sendvicaru da ''nesto'' pojedemo.
narucim neki ogroman sendvic, rolat od borovnice i cokoladicu. dok sam zvakala sendvic, koji je bio prvi na redu, kontam se, kako bih mogla kad dodjem kuci naruciti jos jedan hamburger, pomfrit i kupiti na povratku kuci jos jednu cokoladu ali malo vecu od one sto me cekala na stolu poslije sendvica. to sto sam jutros zamislila, sam naravno i pojela, mogla bih jos. ne znam sta mi je danas, jedem sve sto mi dodje pod ruku i kontam se sta bih jos. doduse nije to rijetkost kod mene, takvi dani su mi cesti kad jedem sve sto stignem a i vidi se na meni da se dobro klopa.
za nas bikove kazu da smo ogromni apetiti u svemu.
sta god da radim hrana mi ne izlazi iz glave. navece kad legnem prvo sto pomislim je, sta bih mogla sutra jesti.
eh, da, na povratku kuci svratih do jedne drage bloggerke i dodjoh kuci mokra ko cep od kise. cim sam usla, kisa je prestala da pada i sunce je zasijalo ali ne zadugo ...

eXTReMe Tracker