Cradle

Necu nista, hocu sve ...

28.08.2006.

primitivci

prije par godina u moj ulaz doselila je jedna cetveroclana porodica, muz i zena i dvoje djece. kazu da su iz gorazda, mada ne vjerujem, mislim da je to daleko od asfalta raslo.
oni stanuju tacno stan iznad mog i od kad su doselili nemam mira. lupaju, skacu, bacaju na livadu ispred zgrade otpadke, ma strashno.
to sve nekako trpim ali ta zena zaista nije sva svoja. inace izgleda ko vampir i nigdje ne izlazi iz kuce. trese svakih pola sata stolnjake sa mrvama na moj ves ili kad nije okacen na moj lim pored prozora i onda mi se tu skupljaju golubovi. ne mogu stalno biti dezurna da posipam vodu po limu, da cistim, da se ne bi golubovi skupljali. taman samo to da cistim, ne bih mogla pocistiti koliko ona isprosipa tih sranja meni dole.
nekoliko puta sam je molila kad je vidim da to ne radi. i jos jer je besposlena svako malo pere zavjese i kad ih prostre padaju joj sa strika skroz preko mojih prozora. tako ja kad otvorim prozor vidim samo bijelo. jos cu pomisliti da haluciniram, neka bjelina pred ocima.
sinoc kad sam dosla kuci, otvorim prozor i imam sta vidjeti tj. ne vidjeti, ne vidim nista vani osim pogleda u njenu zavjesu koju je prostrla i dva sprata zauzela. ona bjelina od zavjese mi se u roku par sekundi pretvorila u crno. zamracilo mi se pred ocima. kontam se u sebi e sad ces vidjeti jer s tobom se ne moze fino i necu vise trpiti tvoja sranja !
uzmem makaze i poshisham joj zavjesu onoliko koliko mi je dovoljno da vidim susjednu zgradu bar. onda stanem na prozor ispusim cigaru i ugasim cik na ostatak zavjese koji je visio !
moze ona pobjeci sa sela ali selo iz nje - nikad !

eXTReMe Tracker