Cradle

Necu nista, hocu sve ...

17.02.2007.

Tekući saFun

Jao ljudi moji, moram vam ovo ispricati. Juce dok sam sjedila u kupatilu, za oko mi zapade tekuci sapun koji je stajao na lavabou i hajd' rekoh da pogledam naljepnicu da vidim sta pise. Ima ''kao'' na bosanskom, slovenackom i engleskom jeziku.


BIH: Tekući sapun, idealan je za ruke, lice i tijelo. Zahvaljujući njegovom sastavu bogatom glicerinom, daruje tvojoj koži mekoću i glatkost. Praktičan, higijenski i naročito ugodnog mirisa.

Ne bi ga preporucila za ruke a da ne govorim za tijelo a jos gore za lice, mozete nedaj boze zavrsiti u bolnici uz anafilakticki sok. Nije ni ugodnog mirisa.

 

SLO: pise sve isto kao na bosanskom, cak se nisu udostojili da stave bar tvrdo Č jer u slovenackom nema Ć, samo sto umjesto mirisa pise vonj. Cak ne stoji ni SLO vec SL I to je kao prevod na slovenacki???????? Halo??

A prevod na engleski ide ovako:
GR: Liqid soap, ideal for hands, face and body. Thenks to its formulation, rich in glycerin, takes care of your skin. Practical, hygienic and particulary parfumed. 

GR??????????


 I hajd ti daj ljudima u Donjoj Josanici kod Vogosce da ti prave saFune. Odoh im poslat mail da cu im ovo djaba prevesti, samo da se ne ofiraju bas do ove mjere.


17.02.2007.

Tu si jos, gdje jesi ...

Ne volim kad dugo moram trcati u mjestu. Trcim, trcim a tu sam jos uvijek. Hocu da se pomaknem a ne mogu jos uvijek. Tu sam. Mogu li da ne trcim?! Mogu li da se katapultiram, da sto prije predjem put u kojem trcim a ne mrdam?! Sve skupa mi ovo ne zvuci strashno ali ipak zelim da se pomjerim. Ne.

eXTReMe Tracker